Podjetje Navodnik d.o.o. se ukvarja z inženiringom, svetovanjem in izobraževanjem na področju predelave plastike, novih materialov in tehnologij. Do pred nedavnim smo izdajali lastno strokovno revijo PlastForma. Hkrati smo avtorji večine strokovnih publikacij iz področja polimerov (Priročnik Plastik Orodjar - 3 izdaje, 600 strani, knjiga Slovenija je ustvarjena za nanotehnologije, Slovar tehničnih izrazov, več kot 20 ostalih publikacij). Navodnik Janez je tudi koordinator GIZ Grozd plasttehnika. Firma Navodnik v celoti izvaja administrativno in tehnično podporo Grozdu plasttehnika ter koordinira njegovo delo. Naša dejavnost je tudi izdelava razvojno-raziskovalnih projektov, tako pri prijavah na domače kot tuje razpise, npr. H2020, Eureka, Interreg ter izvajanje in sodelovanje s slovenskimi in tujimi firmami pri razvoju izdelkov, opreme, orodij in postopkov s področja predelave plastike.

Predstavitev posameznih aktivnosti

  • Razvoj novih tehnologij iz področja plasttehnike. V posameznih izdelkih oz. sklopih praviloma nastopajo različne tehnologije, za konkurenčnost je potrebno obvladati vsaj najpomembnejše. Ponudimo lahko razvoj na celotnem spektru tehnologij.
  • Razvoj materialov je v evropski inovacijski politiki med prvimi prioritetami, enako pomemben je za razvoj naše industrije: razvoj in proizvodnja polimernih zlitin, mešanic, kompozitov in specialnih polimerov, kombiniranih materialov in tehnologij.
  • Razvoj izdelkov: koncipiranje, razvoj in konstrukcije izdelkov ter konstrukcija in izdelava orodij ter prototipov postaja bistveni del za uspešnost industrije plastike. Ponudimo lahko izdelavo prototipov in ničtih testnih serij.
  • Izobraževanje in praktično usposabljanje na vseh tehnologijah predelave polimerov
  • R&R projekti
Spletna stran uporablja le piškotke, ki so potrebni za delovanje storitve.